Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
A Nutella warta więcej niż Facebook. Tak wynika z klasyfikacji Bloomberg Billionaires.
W okresie ferii, do 14 lutego w Muzeum Kolejnictwa w Warszawie można oglądać makietę kolejową, w całości wykonaną z czekolady.Zdjęcia: Joanna Jureczko-Wilk /Foto Gość
Głównym bohaterem tego dnia był smok wawelski - tym razem wyrzeźbiony z czekolady. Można było go zobaczyć pl. Wielkiej Armii Napoleona, u stóp wzgórza wawelskiego.Zdjęcia: Adam Wojnar
Krakowianie świętowali 4 września Międzynarodowy Dzień Czekolady. Słodyczy nie brakowało.
Poprawia nastrój, koncentrację, spowalnia procesy starzenia, działa przeciwzapalnie i przeciwnowotworowo - tych zalet czekoladzie nie odmawiają jej nawet lekarze.
W Dniu Flagi Rzeczypospolitej Polskiej Nowym Światem i Krakowskim Przedmieściem przeszło około tysiąca osób. Na koniec odsłonięto czekoladowego orła.
Czekolada to jedyna rzecz, która w tak niewielkiej ilości daje tak dużą przyjemność - mówi historyk z Uniwersytetu Śląskiego dr Jacek Kurek, który prześledził dzieje smakołyku od napoju ludów Ameryki po współczesne pralinki. W piątek czekolada ma swoje święto.
Aż pięć metrów ma najwyższy na świecie święty Mikołaj z czekolady. Słodka statua, wystawiona w centrum handlowym w mieście Cantu na północy Włoch, została wpisana do Księgi rekordów Guinnessa - podały włoskie media.
Jedzenie umiarkowanej ilości gorzkiej czekolady zamiast innych słodkich przekąsek pomaga obniżyć ryzyko chorób serca - informują naukowcy w piśmie "Archives of Internal Medicine".
Spożywanie gorzkiej czekolady w umiarkowanych ilościach zmniejsza ryzyko niewydolności serca o jedną trzecią - wynika z badań, o których informuje pismo "Circulation Heart Failure".