Warto poświęcić czas na ich przygotowanie, bo smakiem wygrywają z gotowymi produktami.
Nachosy to chrupiąca przekąska meksykańska, u nas nieco mniej popularna niż sklepowe chipsy. Świetnie sprawdzi się nie tylko podczas spotkania z przyjaciółmi, ale też jako zdrowsza alternatywa do chrupania podczas wspólnego wieczoru filmowego. Ich smak zależy od tego, jakich przypraw użyjemy. Te pieczone w piekarniku są na pewno zdrowsze niż smażone na głębokim tłuszczu. Nachosy można podawać z różnego rodzaju dipami, pastami i sosami. Ciekawą opcją jest też wersja zapiekana na blaszce. Wystarczy posypać gotowe nachosy startym serem, przyprawami czy ziołami i zapiekać kilka minut w piekarniku.
Dostępna jest część treści. Chcesz więcej?
Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
aktualna ocena | |
głosujących | |
Ocena |
bardzo słabe |
słabe |
średnie |
dobre |
super |
Co powiedziałby terapeuta Kościołowi, gdyby on, jako pacjent, zawitał w jego gabinecie?
Andrzej Duda podkreślił, że niektóre wypowiedzi szefa MSZ wzbudziły jego niesmak.
Filip Dębowski podpowiadał uczestnikom Festiwalu Kariery 2024, jak zadbać o higienę cyfrową.