Karnawał jeszcze trwa, przyda się więc przepis na kolejny ciekawy przysmak.
Są to małe, nadziewane serkiem i warzywami roladki z naleśników. Można je też zrobić z gotowych placków na wrapy, które dostaniemy w sklepach spożywczych. Pokrojone i schłodzone w lodówce, przypominają nieco kształtem naleśnikowe sushi. Przy większej ilości naleśników można smarować je serkiem i pastami, nadając im rozmaite smaki. Są przy tym łatwe do przygotowania. Z przepisu, który podaję, ciasto naleśnikowe wychodzi raczej rzadkie. Jeśli wolisz inną konsystencję, usmaż je według własnej receptury.
Dostępna jest część treści. Chcesz więcej?
Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
aktualna ocena | |
głosujących | |
Ocena |
bardzo słabe |
słabe |
średnie |
dobre |
super |
"Kościelne postępowanie w bulwersującej sprawie sprzed miesięcy dobiega końca."