Roladki naleśnikowe

Karnawał jeszcze trwa, przyda się więc przepis na kolejny ciekawy przysmak.

Są to małe, nadziewane serkiem i warzywami roladki z naleśników. Można je też zrobić z gotowych placków na wrapy, które dostaniemy w sklepach spożywczych. Pokrojone i schłodzone w lodówce, przypominają nieco kształtem naleśnikowe sushi. Przy większej ilości naleśników można smarować je serkiem i pastami, nadając im rozmaite smaki. Są przy tym łatwe do przygotowania. Z przepisu, który podaję, ciasto naleśnikowe wychodzi raczej rzadkie. Jeśli wolisz inną konsystencję, usmaż je według własnej receptury.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Autoreklama

Autoreklama

Kalendarz do archiwum

niedz. pon. wt. śr. czw. pt. sob.
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
9°C Piątek
rano
15°C Piątek
dzień
17°C Piątek
wieczór
15°C Sobota
noc
wiecej »