Tak jadają głowy państw

Tatar z pstrąga, krem z dyni i pieczona pierś z perliczki - te dania znalazły się w menu roboczego obiadu w Pałacu Prezydenckim, którego specjalnym gościem jest prezydent USA Barack Obama.

Na deser Barack Obama i prezydenci, którzy na zaproszenie Bronisława Komorowskiego uczestniczyli w piątek w XVII szczycie środkowoeuropejskim, zjedzą pralinę czekoladową z sorbetem z pomarańczy.

Przywódcy będą debatować - na temat przemian demokratycznych w naszym regionie i możliwości wykorzystania tych doświadczeń w Afryce Północnej i na Bliskim Wschodzie - m.in. przy francuskim winie Bovier et Fils Chablis z 2009 roku oraz nieco starszym trunkiem - portugalskim Quinta da Gaivosa Douro z 2005 roku.

«« | « | 1 | » | »»
Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Autoreklama

Autoreklama

Kalendarz do archiwum

niedz. pon. wt. śr. czw. pt. sob.
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
18°C Niedziela
noc
14°C Niedziela
rano
19°C Niedziela
dzień
20°C Niedziela
wieczór
wiecej »