Tak jadają głowy państw
Przed rozpoczęciem uroczystego obiadu w Pałacu Prezydenckim w Warszawie Jacek Turczyk/PAP

Tak jadają głowy państw

Komentarzy: 1
PAP

publikacja 27.05.2011 21:25

Tatar z pstrąga, krem z dyni i pieczona pierś z perliczki - te dania znalazły się w menu roboczego obiadu w Pałacu Prezydenckim, którego specjalnym gościem jest prezydent USA Barack Obama.

Na deser Barack Obama i prezydenci, którzy na zaproszenie Bronisława Komorowskiego uczestniczyli w piątek w XVII szczycie środkowoeuropejskim, zjedzą pralinę czekoladową z sorbetem z pomarańczy.

Przywódcy będą debatować - na temat przemian demokratycznych w naszym regionie i możliwości wykorzystania tych doświadczeń w Afryce Północnej i na Bliskim Wschodzie - m.in. przy francuskim winie Bovier et Fils Chablis z 2009 roku oraz nieco starszym trunkiem - portugalskim Quinta da Gaivosa Douro z 2005 roku.

Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona