#Zostańwdomu i upiecz chleb
roman koszowski /foto gość

#Zostańwdomu i upiecz chleb

Brak komentarzy: 0

Red.

publikacja 30.03.2020 14:00

Zamiast biegać każdego dnia w masce do piekarni, spróbuj samodzielnie upiec świeże pieczywo. Mamy przepisy na chleb, który zawsze się udaje.

Na drożdżach czy na zakwasie? Wybór należy do Was. My próbowaliśmy chleba z obu przepisów. Pyszne!

Poniżej (w załączniku) przepis autorstwa naszej koleżanki redakcyjnej Ani Leszczyńskiej-Rożek na chleb żytnio-pszenny, który ukazał się w GN (03/2020).

- Dostaję sygnały, że czytelnicy pieką teraz chleb według mojego przepisu na drożdżach - opowiada Ania Leszczyńska-Rożek. - Wiele osób prosi też o przepis na chleb na zakwasie. Myśląc o nich nagrałam filmik, jak zrobić zakwas na chleb. Smacznego!

Zakwas na domowy chleb
Polka Home

 
 
 
 
Przeczytaj też: Powszedni z historią
 
Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..