Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Imigranci oraz pracownicy agencyjni są najgorzej traktowaną przez pracodawców grupą pracowników przemysłu mięsnego pracującego na potrzeby supermarketów - wynika z opublikowanego w sobotę raportu Komisji ds. Równości i Praw Człowieka (EHRC).
Obwarzanek krakowski wkrótce znajdzie się na liście produktów chronionych unijnymi przepisami. Jeśli inni członkowie UE nie zgłoszą zastrzeżeń do wniosku, to wypiek zostanie zarejestrowany jako "chronione oznaczenie geograficzne".
Droga do nowoczesnej uprawy roślin zaczyna się w laboratorium - przekonują naukowcy z Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, którzy w badaniach cytogenetycznych zajęli się spokrewnioną z pszenicą i żytem kłosownicą Brachypodium distachyon.
70 proc. ankietowanych przynajmniej raz w miesiącu sięga po żywność typu fast food, a 24 proc. badanych spożywa takie jedzenie przynajmniej raz w tygodniu - wynika z badań dotyczących zwyczajów żywieniowych Polaków, przeprowadzonych na zlecenie Koalicji na rzecz Zdrowego Serca.
Brytyjscy konsumenci nie rozumieją sensu etykietek opisujących składniki substancji odżywczych, a producenci żywności informują o ich zawartości selektywnie - wynika z badań organizacji charytatywnej BHF (British Heart Foundation), omawianych przez BBC.
Tegoroczne Święta Bożego Narodzenia mogą być droższe niż przed rokiem o 3-5 proc. - uważa dr Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Zależy to oczywiście od tego, jakie potrawy znajdą się na świątecznym stole.
ONZ-owski Światowy Program Żywnościowy (WFP) ogłosił w środę, że po raz pierwszy w dziejach liczba ludzi na świecie, którzy cierpią głód, przekroczyła miliard.