Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Jest już milion wegetarian i wegan, a dwa razy więcej przygotowuje się na ten krok. Miliony przynajmniej ograniczają jedzenie mięsa - pisze środowa "Rzeczpospolita". Zmieni to cały rynek - dodaje.
Słodycze i przekąski dla przyjemności zjada 79 proc. Polaków, a 57 proc. robi to, by poprawić sobie nastrój - podał Polski Instytut Ekonomiczny. Rynek tych artykułów żywnościowych w Polsce wart jest 17,3 mld zł, co oznacza 13,3-proc. udział w branży.
We Włoszech wykryto kolejny skandal z fałszowaniem oliwy z oliwek. Oszuści wyprodukowali 50 ton tłuszczu będącego połączeniem oleju sojowego z chlorofilem i beta-karotenem, który sprzedawali jako wysokiej jakości oliwę. Zarzuty oszustwa postawiono 14 osobom.
Drób i mleko znad Wisły podbijają Daleki Wschód. Chiny zwiększyły zakupy żywności w Polsce aż o 76 proc., a Japonia o 73 proc. W Korei Południowej wzięcie ma nasze piwo - informuje poniedziałkowa "Rzeczpospolita".
Moda na niejedzenie mięsa powoduje, że nawet tacy producenci wędlin i nabiałów, jak Sokołów lub Łowicz wprowadzają do oferty również produkty w wersji roślinnej - czytamy w środowej "Rzeczpospolitej". Dziennik dodaje, że to dopiero początek tego trendu.
Aplikacja "Too Good To Go" Umożliwia kupowanie jedzenia, którego restauracje, hotele czy cukiernie nie zdążyły sprzedać w ciągu dnia.
Zakłady Mięsne Kania, która dostarczają swoje wyroby do wielkich sieci handlowych, m.in. do Biedronki, tracą płynność finansową. Nie ma pieniędzy na zakup surowca - pisze w czwartkowym wydaniu "Gazeta Polska Codziennie".
Została ci żywność po wielkanocnym świętowaniu? Podaruj ją ubogim. Mogą ją z twojego domu odebrać wolontariusze jadłodajni dla bezdomnych. Akcja trwa od 22 do 24 kwietnia.
Dla producentów jaj w Polsce rosnący popyt w okresie poprzedzającym Wielkanoc nie jest powodem do radości. Jaj na rynku jest zbyt dużo, a ceny uzyskiwane przez hodowców są raczej niskie - poinformowała PAP dyrektor Krajowej Izby Producentów Drobiu i Pasz Katarzyna Gawrońska.
Towary oferowane na naszym rynku mają często inny skład oraz gorszą jakość niż w Niemczech - podaje w piątek "Rzeczpospolita".