Najpierw wieprzowina, twaróg i masło, potem wołowina i jabłka. 2015 ma być rokiem polskiej żywności w USA - informuje "Puls Biznesu".
Chociaż z internetu korzysta tylko połowa Polaków, przestaje rosnąć liczba internautów. Ponadto coraz częściej nie są odnawiane domeny - informuje "Puls Biznesu".
Polskie prywatne szkolnictwo wyższe to bańka, która zaczyna pękać. Tylko co siódma niepubliczna uczelnia przetrwa do 2025 r. - stwierdza "Puls Biznesu".
CPK to nie tylko przewozy pasażerskie, ale również hub transportowy o wymiarze regionalnym. Wkrótce rząd powoła pełnomocnika do tego projektu -pisze czwartkowy "Puls Biznesu".
Nie na wczasy, a na zakupy. Sąsiedzi, skuszeni słabością waluty, wydają u nas miliardy złotych. Królują Niemcy i Ukraińcy - zwraca uwagę "Puls Biznesu".
Mimo że w czasie pandemii spadła sprzedaż wyrobów kosmetycznych, duży wzrost sprzedaży uwidocznił się w kategoriach eko, bio, wege - informuje czwartkowy "Puls Biznesu".
Najlepszy moment na wejście do strefy euro był w 2008 r. - twierdzi w rozmowie z "Pulsem Biznesu" były minister finansów Grzegorz Kołodko.
Dobór odpowiedniego wina do potrawy, to nie lada sztuka. Zadanie ułatwia aplikacja Delipair, której pomysłodawcami są specjaliści z Pomorza, informuje "Puls Biznesu".
25. miejsce na świecie zajęła Polska w najnowszym rankingu "The Global Innovation Index" opracowanym przez agencję Bloomberg, a poświęconym innowacjom - informuje "Puls Biznesu".
Już połowa pracujących w Wielkiej Brytanii najlepiej wykwalifikowanych imigrantów myśli o powrocie do kraju; wynika to z raportu Deloitte'a - wskazuje czwartkowy "Puls Biznesu".