Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Rosyjska Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego (Rossielchoznadzor) poinformowała o wykryciu bakterii E. coli w mrożonym szpiku wieprzowym i wołowinie z polskich zakładów. Polskie służby weterynaryjne zbadają proces produkcji w obu firmach.
Pierwszy w historii burger wyhodowany w laboratorium z komórek macierzystych krowy został w poniedziałek po południu usmażony i zjedzony w czasie konferencji w Londynie. Degustatorzy ocenili, że fakturą danie przypominało mięso, ale brakowało mu aromatu.
Analizy próbek oleju jadalnego i pozostałości jedzenia ze szkolnej stołówki w indyjskim stanie Bihar, w którym w tym tygodniu 23 dzieci zmarło po zatruciu się obiadem, wykazały "bardzo toksyczny" poziom pestycydów - poinformowała w sobotę tamtejsza policja.
Do 20 wzrosła liczba dzieci, które zmarły wskutek zatrucia się obiadem podanym w stołówce w jednej ze szkół w Masrakh w stanie Bihar na wschodzie Indii - poinformowały w środę lokalne władze. Około 30 dzieci jest wciąż hospitalizowanych.
Jedenaścioro dzieci nie żyje, a 80 trafiło do szpitala we wtorek po zatruciu się obiadem podanym na stołówce w jednej ze szkół w stanie Bihar na wschodzie Indii - poinformowały lokalne władze.
Aby nie zniechęcać matek do karmienia piersią, na opakowaniach mleka w proszku w UE nie będzie wolno umieszczać zdjęć niemowląt. To efekt nowych zasad dotyczących oznakowania żywności dla dzieci, przyjętych we wtorek przez eurodeputowanych w Strasburgu.
W polskich ubojniach od kilku tygodni na ogromną skalę wybijane są kury. Zwierzęta na rzeź posyłają producenci jaj. Policzyli, że każdy dzień życia nioski to 7 groszy straty - informuje"Metro".
Prawie 1700 euro wyrzuca rocznie do śmieci przeciętna włoska rodzina wraz ze zmarnowanym, przeterminowanym jedzeniem - wynika z sondażu, przeprowadzonego przez działający przy uniwersytecie w Bolonii instytut monitoringu marnotrawstwa żywności.
Czekolada to jedyna rzecz, która w tak niewielkiej ilości daje tak dużą przyjemność - mówi historyk z Uniwersytetu Śląskiego dr Jacek Kurek, który prześledził dzieje smakołyku od napoju ludów Ameryki po współczesne pralinki. W piątek czekolada ma swoje święto.
Nie tylko koninę, ale także mięso osłów dodawano do wołowiny - donosi tygodnik "Sunday Mirror" powołując się na ustalenia brytyjskiej inspekcji w zakładach przetwórczych w Yorkshire.