Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Pizza i kebab królują w polskiej gastronomii, przegrywają polskie zupy, pierogi i zapiekanki - informuje "Puls Biznesu".
Czuwający nad bezpieczeństwem żywności w UE Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) chce zatrudnić więcej ekspertów z Polski doceniając wysoki poziom ich kompetencji - poinformowała na konferencji prasowej w Warszawie dyrektor tej instytucji, Catherine Geslain-Laneelle.
Kabanosy, kiełbasa myśliwska i jałowcowa - to produkty, które czekają na rejestrację w Komisji Europejskiej jako wyroby tradycyjne i regionalne. 15 polskich specjałów jest już na unijnej liście.
252 tony produktów spożywczych zebrały Banki Żywności podczas tegorocznej zbiórki wielkanocnej. Jeszcze przed świętami żywność trafi do organizacji zajmujących się dożywianiem, a później - na stoły ubogich.
270 ton przeterminowanych, szkodliwych wielkanocnych słodyczy: czekoladowych jajek i ciast skonfiskowali w tych dniach w całych Włoszech karabinierzy - poinformowano w czwartek. Przejęli oni tysiące sfabrykowanych etykietek rzekomych gwarancji produktów.
Wszechobecne fast foody przyczyniają się nie tylko do rosnącego problemu otyłości, ale także sprawiają, że zaczynamy ścigać się z czasem, stajemy się bardziej niecierpliwi i wydajemy więcej - informują naukowcy w piśmie "Psychological Science".
Jemy coraz więcej - świadczą o tym coraz większe porcje na obrazach Ostatniej Wieczerzy. Do tego wniosku doszli amerykańscy autorzy badań, którzy przeanalizowali 52 najsłynniejsze przedstawienia Ostatniej Wieczerzy namalowane między rokiem 1000 a 2000.
Imigranci oraz pracownicy agencyjni są najgorzej traktowaną przez pracodawców grupą pracowników przemysłu mięsnego pracującego na potrzeby supermarketów - wynika z opublikowanego w sobotę raportu Komisji ds. Równości i Praw Człowieka (EHRC).
Obwarzanek krakowski wkrótce znajdzie się na liście produktów chronionych unijnymi przepisami. Jeśli inni członkowie UE nie zgłoszą zastrzeżeń do wniosku, to wypiek zostanie zarejestrowany jako "chronione oznaczenie geograficzne".
Opinie naukowców na temat szkodliwości upraw genetycznie modyfikowanych dla środowiska i zdrowia ludzi są podzielone. Zwolennicy GMO wskazują na postęp biologiczny i mniejsze straty w uprawach, przeciwnicy - na brak badań potwierdzających ich nieszkodliwość.