Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Ceny żywności do końca roku będą stabilne. W grudniu żywność będzie droższa o ok. 4,2-4,5 proc. w porównaniu z cenami sprzed roku - prognozuje Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ). W ubiegłym roku żywność podrożała o 3,2 proc. w stosunku do 2007 r.
Od nowego roku szkolnego 2009/2010 dzieci z pierwszych trzech klas szkół podstawowych mogą otrzymywać w szkole bezpłatnie owoce lub warzywa. Wystarczy, że placówki, w których się uczą, złożą do 11 września odpowiednią deklarację do oddziałów terenowych Agencji Rynku Rolnego - poinformowało w czwartek biuro prasowe ARR.
Z apelem do producentów i dystrybutorów żywności o przekazywanie artykułów spożywczych na rzecz kolonii i półkolonii letnich wystąpiły banki żywności.
Producenci oscypka, którzy chcą sprzedawać swoje sery jako certyfikowane produkty regionalne, muszą uzyskać świadectwo potwierdzające zgodność sposobu wytwarzania tego sera z metodami produkcji opisanymi w specyfikacji. Takie świadectwa wydawane są co roku na podstawie kontroli przeprowadzanej na wniosek producenta - informuje Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Prof. Krzysztof Kwiatek będzie przewodniczącym Komitetu Koordynacyjnego FAO/WHO dla Europy. Decyzja w tej sprawie zapadła na początku lipca podczas 32. sesji Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO w Rzymie.