Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Za sprzedawanie produktu regionalnego, jakim są "obwarzanki krakowskie", bez wymaganego certyfikatu, odpowie przed sądem sprzedawca precli Kazimierz G. - poinformowała PAP w czwartek rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Krakowie Bogusława Marcinkowska.
W ciągu niemal dwóch dekad spożycie pieczywa w Polsce spadło o ponad 40 proc. i nadal będzie się kurczyć - informuje "Rzeczpospolita" na podstawie najnowszego raportu Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.
Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych rozpoczęło kampanię promocyjną "Teraz Pstrąg". Dzięki niej polscy konsumenci dowiedzą się o korzyściach wynikających z włączenia pstrąga do codziennego menu.
Wędzona sieja, leszcz, opiekany pstrąg oraz przetwory rybne oraz inne przysmaki regionalne można kupić i skosztować w sobotę w Wigrach (Podlaskie) podczas tradycyjnego "Święta siei" w parku wigierskim zorganizowanym na pożegnanie lata na Suwalszczyźnie.
Grillowane polędwiczki po florencku zwyciężyły podczas 3. Festiwalu Opolskich Smaków. Odwiedzający imprezę zorganizowaną na opolskim Rynku skosztowali w miniony weekend "startujących" w konkursie i wyłonili spośród nich zwycięzcę.
Rokrocznie sezon ogórkowy oznacza ciszę w polityce, urlopy na zielonej trawce, odpoczynek od spraw ważkich, a więc wyczekiwany przez rok wakacyjny marazm i wytęsknioną nudę. Tym razem termin „sezon ogórkowy” nabiera zgoła innego, poważniejszego, choć nadal zielonego, sensu.