Tę smaczną przekąskę przygotowuje się tak szybko jak omlet czy ciasto na naleśniki.
Ulubiony deser francuskich mam pochodzi z regionu Limousin w środkowej Francji. Można go upiec w żaroodpornym naczyniu, w formie do tarty albo w kokilkach i podawać na zimno lub ciepło. Ma konsystencję przypominającą pudding. Dobrze smakuje posypany płatkami migdałowymi lub cukrem pudrem, z dodatkiem bitej śmietany lub gałką lodów. Przepis jest prosty, a przygotowanie przekąski trwa kilka minut, w myśl zasady: wymieszaj, upiecz i podaj.
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
już od 14,90 zł
aktualna ocena | |
głosujących | |
Ocena |
bardzo słabe |
słabe |
średnie |
dobre |
super |
MRiRW: wszystko wskazuje, że szczątki dzika z ASF celowo przeniesiono do zagłębia hodowli trzody.
"Znamy każdą trasę, znamy każdy dom, wiemy, gdzie produkują te śmieci".
Podstawa będzie wprowadzana w życie wraz z nowymi podręcznikami od 1 września 2027 r.
Procentowo najwięcej uczniów chodzi na religię w Rzeszowie, najmniej we Wrocławiu.