Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego | Od najstarszego do najnowszego »
Wyszukujesz w serwisie info.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Naukowcy z zamieszkanego w większości przez muzułmanów Kazachstanu wymyślili błyskawiczny test na obecność wieprzowiny w posiłku - poinformował w poniedziałek miejscowy tygodnik "Megapolis".
Wenezuelska prokuratura poinformowała w sobotę o formalnym oskarżeniu 17 rzeźników w Caracas, aresztowanych w tym tygodniu i podejrzanych o "spekulacje".
Pizza i kebab królują w polskiej gastronomii, przegrywają polskie zupy, pierogi i zapiekanki - informuje "Puls Biznesu".
Czuwający nad bezpieczeństwem żywności w UE Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) chce zatrudnić więcej ekspertów z Polski doceniając wysoki poziom ich kompetencji - poinformowała na konferencji prasowej w Warszawie dyrektor tej instytucji, Catherine Geslain-Laneelle.
Kabanosy, kiełbasa myśliwska i jałowcowa - to produkty, które czekają na rejestrację w Komisji Europejskiej jako wyroby tradycyjne i regionalne. 15 polskich specjałów jest już na unijnej liście.
252 tony produktów spożywczych zebrały Banki Żywności podczas tegorocznej zbiórki wielkanocnej. Jeszcze przed świętami żywność trafi do organizacji zajmujących się dożywianiem, a później - na stoły ubogich.
270 ton przeterminowanych, szkodliwych wielkanocnych słodyczy: czekoladowych jajek i ciast skonfiskowali w tych dniach w całych Włoszech karabinierzy - poinformowano w czwartek. Przejęli oni tysiące sfabrykowanych etykietek rzekomych gwarancji produktów.
Wszechobecne fast foody przyczyniają się nie tylko do rosnącego problemu otyłości, ale także sprawiają, że zaczynamy ścigać się z czasem, stajemy się bardziej niecierpliwi i wydajemy więcej - informują naukowcy w piśmie "Psychological Science".
Jemy coraz więcej - świadczą o tym coraz większe porcje na obrazach Ostatniej Wieczerzy. Do tego wniosku doszli amerykańscy autorzy badań, którzy przeanalizowali 52 najsłynniejsze przedstawienia Ostatniej Wieczerzy namalowane między rokiem 1000 a 2000.
Imigranci oraz pracownicy agencyjni są najgorzej traktowaną przez pracodawców grupą pracowników przemysłu mięsnego pracującego na potrzeby supermarketów - wynika z opublikowanego w sobotę raportu Komisji ds. Równości i Praw Człowieka (EHRC).