Zakwas buraczany

Wzbogaci smak wigilijnego barszczu. Pity bez przegotowania wzmocni odporność w okresie jesienno-zimowym.

Zakwas buraczany to jeden z ważniejszych składników dodawanych do tradycyjnego barszczu wigilijnego. Jego zalety to niesamowity aromat i rubinowy kolor oraz mnóstwo pożytecznych dla naszego organizmu właściwości. Kwas buraczany lub buraczano-warzywny można robić systematycznie i popijać nie tylko przy okazji świąt Bożego Narodzenia. Najlepiej zakwaszać go w dużym szklanym lub kamionkowym naczyniu. Aby nie pojawiła się pleśń, należy dobrze wyszorować i wyparzyć naczynia, w których będziemy robić zakwas. Do jego przygotowania najlepsze będą niewielkie jędrne buraki ćwikłowe. Nieco słodsze i delikatniejsze w smaku są te podłużne, ale nie tak łatwo je kupić.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
«« | « | 1 | » | »»

aktualna ocena |   |
głosujących |   |
Pobieranie.. Ocena | bardzo słabe | słabe | średnie | dobre | super |

Wiara_wesprzyj_750x300_2019.jpg

Autoreklama

Autoreklama

Kalendarz do archiwum

niedz. pon. wt. śr. czw. pt. sob.
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
13°C Czwartek
wieczór
10°C Piątek
noc
7°C Piątek
rano
12°C Piątek
dzień
wiecej »